I denne omgang af søndagsopskrifter skal vi lave den lækre dessert chokolademousse, som har  verdens nemmeste opskrift!

Vi elsker personligt chokolade og der er næsten ikke noget bedre end en luftig chokolademousse med bær. Vi har fundet en super nem opskrift frem til jer og vi er sikre på, at den vil være en sikker vinder – hvis man altså kan lide chokolade!

smeltet chokolade

Start med at smelte chokoladen i en skål over let kogende vand.

smeltet chokolade

Når chokoladen er smeltet tages skålen op og den skal derefter køle lidt. Sæt den eventuelt i køleskabet i 10-15min hvor der tjekkes til den med jævne mellemrum. Den må ikke blive for kold.

Mens chokoladen køler, piskes æggeblommerne i én skål og æggehviderne i en anden. Sørg for at æggehviderne er så stive, at skålen forsigtigt kan vendes på hovedet uden der sker noget.

æggeblommer blandes

Bland herefter chokoladen forsigtigt med æggeblommerne.

Når chokolade og æggeblommerne er blevet blandet, blandes det forsigtigt sammen med æggehviderne indtil blandingen er jævn. Man kan herefter lægge chokolademoussen i en pose så det er nemmere at fordele moussen i glassene. 

chokolademousse

Lav et mindre hul på posen og fordel moussen i fire glas. 

chokolademousse

Når chokolademoussen er fordelt sættes staniol eller film over glassene hvorefter de sættes på køl.

chokolademoussemed-bær

Når chokolademoussen er blevet fast, server da med friske bær.

chokolademousse med bær

Verdens nemmeste chokolademousse
Serves 4
Dette er nok verdens nemmeste chokolademousse og ikke nok med det, så smager den også forrygende!
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Total Time
30 min
Prep Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 175gr mørk chokolade
  2. 4 pasteuriserede æggeblommer
  3. 4 pasteuriserede æggehvider
  4. Evt. bær som topping
Instructions
  1. Start med at smelte chokoladen i en skål over let kogende vand.
  2. Når chokoladen er smeltet tages skålen op og den skal derefter køle lidt. Sæt den eventuelt i køleskabet i 10-15min, hvor der tjekkes til den med jævne mellemrum. Den må ikke blive for kold.
  3. Mens chokoladen køler, piskes æggeblommerne i én skål og æggehviderne i en anden skål. Sørg her for, at æggehviderne er så stive, at skålen forsigtigt kan vendes på hovedet, uden der sker noget.
  4. Bland herefter chokoladen forsigtigt med æggeblommerne.
  5. Når chokoladen og æggeblommerne er blevet blandet, blandes det forsigtigt sammen med æggehviderne, indtil blandingen er jævn. Man kan herefter lægge chokolademoussen i en pose så det er nemmere at fordele moussen i glassene.
  6. Lav et mindre hul på posen og fordel moussen i fire glas.
  7. Når chokolademoussen er fordelt sættes staniol eller film over glassene hvorefter de sættes på køl.
  8. Når chokolademoussen er blevet fast, server da med friske bær.
Rye & Aamand Fotografi http://rye-aamand.dk/blog/